Kaçınmanız Gereken 7 Antrenman hatası

Spor salonunda nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanları sürekli görürüz. Yaptıkları en büyük hata. Vücut ağırlığı egzersizlerini düşünmeden. Hep görünüşlerini etkileyen kaslara odaklanmalarıdır. Genelde bu iyi niyetli bir yaklaşım olsada sürekli yapıldığı taktirdebir süre sonra size ziyan olmuş yüzlerce saat olarak geri döner.

1- Plan eksikliği
Kağıda yada telefona yazarak kaydetmediğiniz ve plansızca yapılan antrenmanların yarısı boşa gider. bu yüzden mutlaka bir planınız olmalı ve bunu bir yere not alıp antrenman esnasında kuralına göre davranmalısınız.

2- Vücut ağırlığı egzersizlerini aksatmak
Bench’te kaldırdığınız ağırlık kadar kendi ağırlığınız ile şınav çekemiyormusunuz? Bu egzersizleri daha fazla yapın. En güçlü sporcular kendi ağırlıklarını kaldırabilen jimnastikçiler ve güreşçilerdir. eğer barfix çekebiliyor ce chin up yapabiliyorsanız. makine hareketleri yerine bunları yapmanız daha iyidir.

3- Her seti enerjinizin sonuna kadar devam ettirmek
Her şeyi kaslarınız tamamen yorulana kadar yaparsanız egzersizlerin getirelerini kısıtlar. zihinsel olarak kendinizi daha çok yorar ve sakatlanma riskini arttırırsınız. Genel olarak her bir egzersiz için bir yada en fazla iki seti dip noktasına kadar uygulayın fazlası zararlıdır.

4- Fazla dinlenmek

set sonrası 1 dakikalık dinlenme süreci hem enerjinizi hemde antrenman yoğunluğunu yüksek tutmanıza olanak tanır.

5- Ön kaslara gerektiğinden fazla odaklanmak
Ayna kaslarını örn biceps, abs, pecs fazla geliştirmek dengesizliklere ve sakatlıklara sebep olabilir. Arka zincir omuz kapsülü,diz arkası,bel ve boyun çalışmayı yanı sıra diğer kas gruplarını kesinlikle ihmal etmeyin.

6- Çok fazla izole merkez bölgesi hareketi uygulamak
Merkez bölgesi çalıştırmak için daha büyük bölgeleri çalıştıran hareketlerle birlikte bir yada iki izole hareket yapmak yeterlidir örn mekik,deadbug

7- Hareket kabiliyetine ve kondisyona önem vermemek
Genellikle gözden kaçırılan yada önem verilmeyen bu konular. sağlıklı bir rutinin olmazsa olmazıdır. Mobilite için ağırlık antrenmanlarından önce dinamik germe, antrenmandan sonra statik tutuşlar boş günlerinizde plates yada yoga yapın. kondisyon için haftada 3 gün antrenmanlarınızın sonunda birkaç egzersiz ekleyin.