Ofise Götürebileceğiniz Öğle Yemeği Önerileri

Öğle molası başladığında ofisten çıkıp, dışarıdaki restoran ve kafelerden birinde yemek yemeye alışmış birinin, yemeğini evde hazırlayıp işe getirmesi garip hissettirebilir. Fast food yiyecekler ya da dışarıda satılan herhangi bir yiyecek, hem cüzdanınız hem de sağlığınız için zaman içinde bir engel koymaya başlayabilir.

Ofiste çalışan biriyseniz, öğle yemeği için yemeğinizi önceden hazırlayıp evden götürmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, evde hazırlanan her yemek de ofiste yemek için uygun olmayabilir. Ne yapmanız gerektiğine karar veremiyorsanız; rutininizden çok fazla zaman kaybetmeden ofise götürebileceğiniz bu sağlıklı öğle yemeği önerilerini tercih edebilirsiniz!

Tatlı Patatesli Humus

Humus denince akla nohut gelse de, besleyici bir karbonhidrat seçeneği olan tatlı patates ile yapılan humus da oldukça lezzetli olacaktır. Yanında havuç, salatalık, kepekli kraker ve kereviz sapı gibi daldırabileceğiniz malzemeler ile pratik ve sağlıklı bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Tavuk, Pilav ve Sebze Tabağı

Evde kolayca hazırlayabiliyorken, neden bir tabak pilava dışarıda para ödeyesiniz ki? Pirinci pişirin, en sevdiğiniz sebzeleri haşlayın ve üzerinde tavuk dilimleri ya da ızgara peynir ile birlikte beslenme çantanıza ekleyin. Yemeden önce, üzerine biraz kimyon ve köri serpmeyi de ihmal etmeyin.

Ton Balıklı Sandviç

Sandviç, ofise yanınızda götürmek için en iyi seçeneklerden biridir ve genellikle, 15 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlanır. Protein desteği için ton balığı, kaliteli karbonhidrat için yulaflı ekmek ve bolca vitamin ve mineral için domates ve kıvırcık gibi malzemelerden yararlanabilirsiniz.

Fajita

Meksika mutfağının sevilen lezzeti fajita, hazırlaması pratik, lezzetli, sağlıklı ve ofise yanınızda taşımak için idealdir.

Tavuklu Salatalı Sandviç

RR4_05SANDWICH

Sadece tavuklu salata doyurucu görünmese de, onu ekmek dilimleri ile buluşturup lezzetli bir sandviçe dönüştürmek akıllıca olabilir. İçerisine biraz badem ya da ceviz ile hem kıtırlık hem de sağlıklı yağ takviyesi de yapabilirsiniz.

Noodle

Noodle, malzemelerini damak zevkinize göre ayarlayabileceğiniz bir başka sağlıklı öğle yemeği seçeneğidir. Sebzelere ek olarak, besleyiciliğini arttırmak için içerisine chia tohumu, kuru yemiş ve avokado gibi malzemeleri de dahil edebilirsiniz.

Bakliyat Salatası

Bakliyat temelli bir salata, sizinle hemen her yere gelebilir. İçerisine girecek malzemeler damak zevkine göre şekillendirilebilir ve soğuduktan sonra bile lezzetli bir şekilde tüketilebilir.