Antrenmanda yapılan en sık hatalar

Antrenman esnasında yapılan en sık hatalar

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Eğer bilinçsiz bir şekilde antrenman yaparsak zamanla sakatlıklara yol açıp spor hayatımızın sona ermesine sebep olabiliriz. Bu günlerde spor salonlarında antrenman yapanların çoğu ağrılardan şikayetçi Omuz ağrısı, kol ağrısı, bacak ağrısı gibi sebeplerden sporu bırakan sporcuların sayıları gün geçtikçe artmakta. Peki nerde yanlış yapıyoruz?

Sakatlığa sebep olan antrenman hataları

  • Vücudu ısındırmadan çalışmak , vücudumuzu tam anlamıyla ısındırmadan antrenmana başlamamız vücudumuza yaptığımız en düşmanca davranışların başında gelmekte. Kaslarımızı yeteri kadar ısındırıp ağırlık altına girmemiz kas liflerinin zedelenmesine yol açmakla birlikte antrenmanlarda yapılan en sık hatalardan biridir.
  • Esneme hareketleri, antrenman esnasında yapılan hatalardan biride esneme hareketlerini yapmadan çalışmalara başlamamız. Eğer esneme hareketlerini düzenli bir şekilde yapmazsak soğuk kalmış kas liflerimizin zedelenip hasar görmesine sebep olur. Sıkı bir antrenmana başlamadan önce mutlaka Vücudumuzu ısındırıp esneme hareketleri yaparak başlamamız gerekir.
  • Sakatlıklara yol açan diğer bir hata ise Yanlış hareketler yapmamız. Eğer bir hareketin doğru şeklini bilmiyorsak mutlaka antrenöre danışıp doğrusunu öğrenmek zorundayız. Yanlış yapılan hareketler zamanla eklemlerin ve kas liflerinin zedelenip kalıcı hasarlara yol açmasına sebep olmakta
  • Diğer bir hata ise aşırı yüklenme. Kaldırmakta zorlandığımız ağırlıklara daha fazla yüklenip daha fazla ağırlık takarak eklemlerimizin ve kaslarımızın zedelenip yırtılmalarına sebep olmaktayız. Bu yüzden önemli olan hareketi doğru bir şekilde yaparak ideal kiloları kaldırmamızdır. Sakat kaldıktan sonra geçmişte kaldırdığınız ağır kiloların size bi yararı olmamakta. Bu yüzden henüz sakatlık yaşamamışken hareketleri en minimal şekilde yaparak vücudumuza fayda sağlamaktır. Sağlığınızın kıymetini bilin En önemli gerçek budur. Eğer sağlık olmazsa sporda yapamazsınız.
  • Mutlaka hedef belirleyiniz. Ne yapmak istediğimizi bilmememiz spor salonunda avare avare dolaşmamıza neden olur. Önce hedefimizi belirleyip sonrasında hedefe doğru bilgiler edinip disiplinli bir şekilde yolumuza devam etmektir.

Yorumlar kapatıldı.