Yürüyüş Yapmanın Faydaları?

Yürüyüş Yapmanın Yararları

Her gün düzenli yürüyüş yapmanın eğlenceli olduğunu söylemeliyiz. Yürüyüş yapmak kilo kontrolü, kalp ve damar sağlığı açısından önemi çok büyüktür. Bu yapılan aktivite yaşlanmayı geciktirir. Yürüyüş yapmak aktif bir yaşam için oldukça önemlidir. Bu yüzden Yürüyüş yapmanın yararlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

yürüyüş yapmanın faydaları

Yürüyüş yapmanın faydaları

 Sinir stresinizi azaltır

 Yürüyüş yaptığınızda düşüncelere ve hayallere dalacağınız için sinir ve stresinizi dindirir. Yürüyüş yaparken beyniniz mutluluk hormonu salgılar ve kan basıncınız düzene gireceği için rahatlama etkisi yaratacaktır.

 Kilo kontrolünde etkilidir

 Düzenli olarak yürüyüş yapmak kilo vermeye ve zayıflamaya yardımcı olur. Yürüyüş yaptığınızda vücudunuzdaki toksinlerden kurtulur ve kalori yakımınız hızlanır. Sadece günde 30 dakika yürüyüş yaparak bir senede 10 kilo vermenize neden olabilir. Yürüyüş yaparak kalorinizi düzenleyebilirsiniz. Bunun için sadece yürüyüş yapmak yeterli kalmıyor, yediklerinize ve içtiklerinize dikkatli olmalı ve şekerden uzak durmalısınız.

 Kalp ve akciğer sağlığınızı korur

 Her gün yaptığınız yürüyüşler sizi daha sağlıklı kalp ve akciğere sahip birisi yapar. Bu organların hastalıklarına yakalanma riskiniz en aza iner. Bunun için her gün en az 20 dakika yürüyüş yapmayı unutmayın.

 Uyku kalitenizi arttırır

 Yürüyüş yapmak vücutta bazı hormonları devreye geçirerek sizlerin daha hızlı uykuya dalmanızı ve daha kaliteli uyumanızı sağlar. Ayrıca bu hormonların sinir ve stres gibi sorunların çözümünde de önemi çok büyüktür.

 Hafıza kaybınızı azaltır

 Yürüyüş yaparken sürekli düşündüğünüzden dolayı beyniniz çalışır. Günümüzde gençlerde de yavaş yavaş ortaya çıkan Alzheimer hastalığı riskinin en aza inmesini sağlar. Bilim adamlarının yaptığı deneylere göre günde 30 dakika yürüyüş yapan insanların yapmayanlara göre daha hızlı Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin azaldığını görmüşlerdir.

 Psikolojik olarak rahatlatır

 Kışın yatakta yatmak yerine cesaretinizi toplayıp dışarı çıkıp biraz yürüyüş yapmanız sizi rahatlatacaktır. Eğer cesaretinizi toplayamıyor iseniz arkadaşlarınızla dışarı çıkabilir, evcil hayvanınızla dışarıda dolaşabilirsiniz. Ne kadar fazla yürüyüş o kadar fayda demektir.

 Ömrünüzü uzatır

 Uzmanlara Göre yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmeniz ömrünüzün daha uzun geçmesini sağlıyor. Bir diğer yapılan araştırmaya göre haftalık 20-30 kilometre arasında yürüyüş yapan insanların yapmayanlara göre daha uzun yaşadıkları kanıtlanmıştır.