2019 Yılının En iyi Bisikletçileri

2019 yılı geride kalırken En iyi çıkış yapanlar, büyük Tur kazananlar, her yerde etap kazananlar… Hangi bisikletçi 2019’da takipleri üzerine toplayarak adından sıkça söz ettirdi? Neler kazandı? Neleri başardı? Gelin, 2019’un En iyi bisikletçilerinin karnesine beraber bakalım.

Caleb Ewan

Yol bisikletinin en prestijli yarışı kabul edilen organizasyonunu Caleb Ewan, sprint finişine sahne olan etabı, 3 saat 57 dakika 8 saniyelik derecesiyle ilk sırada bitirdi. 2019’da 11 galibiyetin sahibi olan Ewan, kazandığı 11 galibiyetin beş tanesini Büyük Tur’larda aldı. (İki Giro, üç Tour) Türkiye de düzenlenen Bisiklet Turu’nda da iki galibiyet alan 25 yaşındaki sporcu, Mark Cawendish’ten sonra 26 yaşına basmadan üç Büyük Tur’da da etap kazanan ilk bisikletçi ünvanının sahibi oldu.

Sam Bennett

29 yaşında ki İrlandalı sporcu, kimi takipçilere göre 2019’un en güçlü sprinteriydi. Bora’dan takım arkadaşı Pascal Ackermann’la birlikte 13’er etap galibiyetinin sahibi olarak 2019’un en çok etap kazanan iki bisikletçiden biri olmayı başardı. Bennett, Türkiye Bisiklet Turu ve La Vuelta’da ikişer etap kazanmayı başarmıştır.

Matthieu Van Der Poel

Amstel Gold Race’te yaptığı şey, Hollandalıyı bu listeye sokmaya oldukça yeterli. 2001’den beri Hollandalı bisikletçilerin ilk sırasını alamadığı Amstel’i öyle inanılmaz bir şekilde kazandı ki bütün bisiklet dünyası şoka girdi. Herhangi bir Büyük Tur’da yarışmasa ve bir anıtsal yarış kazanmasa da, gerek A. Gold Race gerek Britanya Turu’ndaki inanılması güç galibiyetler, Van Der Poel’i 2019’un en flaş isimlerinden biri yaptı.

Tadej Pogacar

Mayıs ayında düzenlenen Kaliforniya Turu’nda genel klasman galibiyeti yaşayan 20 yaşındaki genç bisikletçi, çok etaplı World Tour yarışını kazanan en genç bisikletçi oldu. Pogacar, bunun yanı sıra Vuelta’da tam üç etap kazanmayı başardı ve genel klasmanda üçüncü oldu.

Richard Carapaz

26 yaşındaki sporcu, 2018 Giro d’Italia’da genel klasman dördüncüsü olan Ekvadorlu, 2019 Giro öncesi en önemli genel klasman adaylarından değildi. Ancak 21 gün boyunca en güçlü olan oydu ve Nibali ile Roglic’i arkasında bırakarak pembe mayonun sahibi oldu. Carapaz, 2020’de Ineos forması giyecek.

Philippe Gilbert

Belçikalı sporcu, bu sene kariyerindeki en önemli eksiklerden biri olan Paris-Roubaix’yi kazandı, hem de tam tamına 37 yaşındayken… Artık tek eksik anıtsal yarışı Milano-Sanremo. Gilbert, PR’nin yanı sıra Vuelta’da iki etap galibiyeti kazanarak 2019’un en başarılılarından biri oldu.

Egan Bernal

Genç sporcu Bernal, sakatlık yüzünden Giro’da yer almadı. Ancak bu durum belki de kendisi için daha iyi oldu. Önceki yıl domestiklik yaptığı Tour’da henüz 22 yaşındayken bu yıl sarı mayoyu kazanmayı başardı. Tour’u kazanan en genç üçüncü bisikletçi ve bir Büyük Tur kazanan ilk Kolombiyalı oldu.