Mide Kası Nasıl Çıkar? Mide Kası Hareketleri Nelerdir?

Mide Kası Nasıl Çıkar?

Herkes fit ve seksi bir vücuda sahip olmak ister. Bu yazımızda sizlere mide kası nasıl çıkar? sorusunun yanıtını sizler için önünüze sunacağız. Mide kaslarının daha belirgin ve daha net bir görüntüye sahip olmak istiyorsanız egzersizlere ve diyeti ihmal etmemek gerekir. Mide kasları kas grupları arasında en zor belirgin olan bölgelerden biridir. Mide kasları alınan kilolara rağmen belirgin olması, motive edici noktalarındandır.

Mide Kası Egzersizleri

Egzersizlerden kısa bir sürede verim almak istiyorsanız kasları besleyecek ve protein diyeti benzeri diyet programları uygulamalarınız da istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Mide kasları egzersizleri, evde de uygulayarak spor salonlarına gitmenize ve ücret ödemenize de gerek yoktur. Mide kaslarının egzersizlerini şöyle sıralayacak olursak; mekik, yan karın kasları, leg lift, sopasız twist, yan karın için sabit duruşlar, plank egzersizleri olarak belirtebiliriz.

Mide Kası Hareketleri

Mekik

  • Mekik çekme: Hepimizin bilmek üzere olduğu mekik hareketi, yeni başlayan bireyler için başlarda çok zor bir hareket olarak bilinse de üst mide kaslarının, kısa sürede belirgin bir şekilde görünmesi için yapılacak egzersizlerden bir tanesidir. Mekik nasıl çekilir, mekik, yere uzanarak yapılan bir egzersizdir. Dilerseniz ellerinizi göğüs bölgesinde kenetleyerek ya da işaret ve orta parmaklar şakak bölgesine değecek şekilde, dirseklerin yana açık bir vaziyette olması şeklinde, gövde yukarı doğru kaldırılır. Gövdeyi yukarı doğru kaldırdığınız da belinizin mutlaka yere temas etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde beliniz de boşluk olacak olursa, belinize uygulanan kuvvet artar sakatlığa yol açabilirsiniz. 3 x 12 Tekrar

Cross body V ups

  • Yan Karın Kasları: Yan karın kasları, mide kaslarının daha belirgin ve vücut hatlarının daha seksi görünmesini sağlar. Sırt üstü uzanın ve Hareketi uygularken sağ eliniz ile sol ayağınızı kaldırarak temas etmesini sağlayın. 2 x 15 Set sayısı kadar yaptıktan sonra aynı işlemi diğer ayağınızı kaldırarak uygulayın.

Leg Lift

  • Leg Lift: Alt mide kaslarını geliştirmek ve güçlendirmek için kullanılan temel hareketlerden biridir. Bu hareketi yaparken avuç içlerinizin yere doğru bakması şeklinde de yapılabilmektedir. Hareketin yavaş yapılması hem egzersiz hem de bel sağlınız için yararlı olacaktır. 3 x 12 Tekrar

Weighted hands to knees

  • Başlangıç pozisyonu almak için yere sırt üstü yatarak uzanın. Dizlerinizi midenize doğru çekin ve ellerinizle birleştirin. Hareketi ne çok hızlı ne çok yavaş, normal tempoda uygulayın. 3 x 10-12 tekrardan sonra diğer tarafa geçerek set ve tekrar sayısı kadar uygulayın.

Twist

  • Sopalı – Sopasız Twist: Belden aşağısı sabit kalacak şekilde, üst bölgenin sağa ve ya sol tarafa doğru çevrilmelidir. Hem üst bölgedeki kaslarınız hem de alt bölgedeki kaslarınız çalışmaktadır.

Yan Plank

  • Yan Karın İçin Sabit Duruş: Mide kasları, baklavaların görünümü için en önemli bölgelerden bir tanesidir. Biraz zorlayıcı olsa da, oldukça basit ve hareket gerektirmeyen bir egzersiz olduğundan dolayı ter dökmeden de yapılabilir. Her bölge için 2 x 15 saniye

Plank

  • Plank Egzersizi: Bu egzersizler vücudun tüm kaslarını çalıştırmaktadır. Dirsekler yere sabit bacaklar uzatılarak gövde yukarı kaldırılarak sabit bir pozisyonda beklenilir. 3 x 15 saniye

Spor yapmak hem sağlığımız için hem de daha genç ve daha fit bir vücuda sahip olmamızı sağlamaktadır. Mide kası egzersizleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler, sağlık açısından çok önemlidir. Mide kası egzersizleri mekik çekerken, leg lift yaparken, plank egzersizi yaparken, yan karın için sabit duruşlar da ve sopasız twistler de genel itibari ile karın ve bel bölgesi yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Yanlış yapacağınız bir hareket sizi sağlınızdan edebilmektedir. Bu egzersizleri yaparken hareketleri yavaş ve kurallarına uygun bir şekilde yapmalısınız. Aksi takdirde bel ağrıları, bel fıtığı gibi rahatsızlıklar önünüze engel olarak çıkabilmektedir.

2 thoughts on “Mide Kası Nasıl Çıkar? Mide Kası Hareketleri Nelerdir?

  • 14 Eylül 2019 tarihinde, saat 00:00
    Permalink

    mide kası çıkartmak oldukça zor bu hareketleri kesinlikle yapmak gerekiyor.

  • 15 Eylül 2019 tarihinde, saat 19:55
    Permalink

    bu hareketleri evde yapmaya başladım 2-3 gündür zorlandım ham kalmışım biraz 🙂

Yorumlar kapatıldı.