Kamp yapmak isteyenlere kısa tavsiyeler

Kamp yapmak eğlenceli gözüksede sorumluluğu olan bir aktivitedir. Doğada bulunmak insana huzur verir ve sakinleştirir. Bu yüzden fırsat buldukça kamp yapmaya çalışırız. Sağlıklı ve güvenli bir kamp yapmak için ufak detaylara ihtiyacımız vardır. Bu detaylar sayesinde kamp becerilerinizi arttırabilir ve daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kamp Tavsiyeleri

Çadır Seçimi

  • Çadır seçimi Öncelikle alacağınız çadırı iyi seçmelisiniz. Kamp yapacağınız aylara göre çadır seçimi yapmanız daha sağlıklı olur. Eğer yanlış kamp çadırı seçerseniz yazlık çadırla son bahar kış aylarında kamp yaparsanız çadırınız su ve soğuk geçirdiğinde kampınız felakete dönebilir.

Kamp yeri seçimi

  • Çadır kurma yeri , çadırınızı su yataklarına dere kenarlarına kurmayın. Yaban hayvanları geceleri su yataklarını ziyaret ederler bu canlılarla karşılaşmayı eminim istemeyiz. Sağlıklı bir kamp istiyorsak önce kendimizi güvene almalıyız.

Kamp Arkadaşı

  • Kamp arkadaşı , eğer arkadaşınızla kamp atıcaksanız bunu iyi seçmelisiniz. En iyi arkadaşlıklar tatilde belli olur. Bu yüzden kendinize her daim güvenebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz arkadaşlar seçmenizi tavsiye ederiz.

Yaban Hayvanları

  • Yaban hayvanları , Doğada yalnız değilsiniz gittiğiniz yerlerde başka canlılarında olduğunu unutmayın öncelikle dikkatli olun ve onlarında yaşam alanlarına saygı gösterin.

Yemek Artıkları

  • Yemek artıkları, kamp atarken yediğimiz yemek artıklarını kesinlikle çadırımıza yakın yerlere koymayın aksi taktirde yaban hayvanlarının çadırımıza yaklaşmaları an meselesi

Kamp Çantası

  • Kamp çantası, Kendinize uygun kamp çantası seçin malzemeleriniz fazla ise bu size sıkıntı yaratabilir öncelikle yanınıza alıcağınız malzemeleri belirleyin ve buna uygun kamp çantası tedarik edin.

Kamp Malzemeleri

  • Kamp malzemeleri, yanınıza gereksiz malzemeler almayın ihtiyacın olan malzemeleri götürün ve ilk yardım malzemelerini sakın unutmayın.

Doğal Afetler

  • Yağmur ve şimşek , gök gürleyip şimşek çaktığı zaman ağaç altında durmayın. Mümkünse metal eşyalardan uzak durun ve mağara tarzı bir yere sığınmaya çalışın

Doğru Kıyafet Seçimi

  • Kıyafet seçimi, Kamp atarken kıyafet seçimi çok önemlidir bu yüzden seçmiş olduğunuz kıyafetlerin mevsimsel değişikliklere göre olmasını belirleyin aksi taktirde üşür yada terlersiniz buda kamp esnasında hasta olmasınızı sağlar.

Kamp Bıçakları

  • Kamp bıçağı, iyi bir bıçak hayat kurtarır. Bu yüzden yanınızdan temel malzemeleri eksik etmeyin. Özellikle kamp bıçağı size her alanda fayda sağlayacaktır. Eğer kalitesiz bir kamp bıçağıyla yola çıkarsanız kamp maceranız keyif verici olmayabilir. En İyi Kamp Bıçakları yazımızı okuyarak kamp bıçakları hakkında bilgiler edinebilirsiniz.