Squat Çalışmanın Faydaları

Squat Yapmanın Faydaları

Kondisyonunuzu arttırmak ve ciddi sonuçlar almak için etkili bir yol arıyorsanız, egzersiz planınıza squat’ı eklemeye başlayabilirsiniz!

Squat, neredeyse herkesin egzersiz planının bir parçası olması gereken bir egzersizdir. Uygulaması kolaydır, ekipman gerektirmez ve hemen her yerde yapılabilir. Daha da önemlisi, genellikle bir bacak egzersizi gibi gösterilse de; aslında tüp vücut üzerinde yararlar sağlamaktadır. Peki, squat yapmanın faydaları nelerdir? Squat’a başladıktan sonra kendinizde hangi değişimleri gözlemleyebilirsiniz? İşte, cevabı…

Kalça ve bacakları şekillendirir

Squat denilince akla gelen ilk bölgeler bacak ve kalça bölgesidir. Squat hareketi yapılış şeklinde gözüktüğü gibi hareketin en etkili olduğu bölgeler bacak ve kalça olduğu için hem duruşunuzu düzeltmeye yardımcı olur hemde kalça ve bacakların şekillenip güçlenmesini sağlar.

Vücut Kaslarını Geliştirir

Squat, bacak kaslarını geliştirmeye yardımcı olurken, aynı zamanda vücut genelinde kas oluşumunu da desteklemektedir.

Gerçek Yaşam Aktivitelerini Kolaylaştırır

Squat gibi fonksiyonel egzersizler, vücudun gerçek yaşam aktivitelerini kolaylaştıran egzersizlerdir. İnsan, avcı-toplayıcı dönemden bu yana çömelmektedir. Bu nedenle, squat en etkili fonksiyonel egzersizlerden biridir.

Yağ Yakımını Arttırır

Yakılan kalori miktarını arttırmanın en etkili yollarından biri, daha fazla kas kazanmaktır. Fazladan kazanacağınız her kas, günlük olarak ortalama 50 kalori fazladan yakmanızı sağlar. Bu da, 10 kilo kas kazanılması durumunda, günde ortalama 500 kalori daha fazla kalori yakabilirsiniz.

Hareketliliği Arttırır, Dengeyi Korur

Yaşlandıkça, hareketli kalabilmek çok önemlidir ve hareketli kalabilmek için, bacakların güçlü olması gerekir. Squat, bacak gücünü arttırmak için harikadır. Ayrıca, kas grupları arasında dengenin korunmasına da yardımcı olmaktadır.

Yaralanmaları Önler

Squat, ayak bileklerindeki hareket kabiliyetini iyileştirdiğinden, vücutta dengeyi ve esnekliği arttırarak yaralanmaların önlenmesine yardımcı olur.

Spor Performansını Arttırır

İster hafta sonları doğa yürüyüşlerine çıkıyor olun, ister yürümeye başlayan bir çocuğun peşinde koşturan bir anne… Gün içerisinde yaptığınız egzersizlerde performansınızı arttırmak için, squat gibi fonksiyonel egzersizleri düzenli yapmanın faydalarını kısa sürede görmeye başlayabilirsiniz.

Sırt, Karın ve Tüm Vücudu Çalıştırır

Çok az egzersiz, aynı anda çok sayıda kası squat kadar çalıştırabilir. Bu nedenle, aynı anda karın, sırt ve bacak kaslarını çalıştırmak ve sıkılaştırmak için, egzersiz programınıza squat’ı mutlaka dahil etmelisiniz.

Güç Üretimini Arttırır

Squat yapmayı alışkanlık haline getirmek, güç üretme yeteneğinin arttırılmasını sağlar. Vücudun en büyük kısımlarını, yani bacakları görmezden gelerek güç kazanamazsınız!

One thought on “Squat Çalışmanın Faydaları

  • 8 Ağustos 2019 tarihinde, saat 10:18
    Permalink

    Son zamanlarda bayanların gözde hareketi oldu neden acaba ?

Yorumlar kapatıldı.