Egzersiz Yapmanın 9 Faydası

Egzersiz Yapmak Neden Önemlidir?

Sporun Bir İnsanın Hayatındaki Rolü Nedir ? Modern dünyada, spor, sağlıklı ve mutlu insanların yaşamının vazgeçilmez bir özelliğidir. Sonuçta, spor, kesinlikle, insanın her şeydeki gelişimine katkıda bulunur: fiziksel ve psikolojik durum, ahlaki niteliklerin gelişimi ve uzun bir ömür yolu.

Egzersiz Yapmanın Faydaları

1. Sağlık

Orta derecede fiziksel aktivite kasları, kas-iskelet sistemini ve kalp-damar sistemini güçlendirir. Spora katılan bir kişi, kalp krizi veya felç geçirme şansı, küçük bir fiziksel aktiviteye sahip bir kişiden 5daha azdır. Aktif yaşam ve hareketlilik sağlık açısından oldukça önemlidir. Sağlıklı bir yaşam istiyorsak mutlaka egzersizler yapmalıyız.

2. Kötü Alışkanlıklardan Uzaklaştırır

Egzersiz sırasında, vücut tamamen çalışır ve kötü alışkanlıklar verimliliğini azaltır ve kalp üzerindeki yükü artırır. Egzersizlere Daha fazla yoğunlaşmak, vücudunuzdaki değişimi fark etmek kötü alışkanlıkları bir kenara bırakmanıza yardımcı olabilir.

3. Çalış ve Dinlen

Sürekli egzersiz, doğru ortamı geliştirmeye ve vücudun sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

4. İç Organların Optimizasyonu

Egzersiz yapan bir insanda, en sakin ve tanıdık bir ortamda bile, organlar ekonomik olarak çalışır, bu da insanın stresli bir durumda olduğu zaman, sporcu bir insanın egzersiz yapmayan bir insandan daha iyi ve daha hızlı baş edeceği anlamına gelir.

5. Sürekli Yorgunlukla Mücadele

Dinlenme bir faaliyet değişikliğidir. Ve korkunç bir günden sonra, bir bilgisayar başında oturup, en iyi dinlenme, örneğin koşu gibi küçük bir egzersiz olacaktır. Fiziksel aktivitenin ardından ruh haliniz gelişecek ve bir güç dalgası yaşanacaktır.

6. Derin Uyku

Zor bir günlük çalışma ve aktif egzersizin ardından sağlıklı bir uyku başlar. Vücut tamamen restore edilmiş ve geceleri iyi dinlendirilmiştir. Uyku vücudun biyolojik saatini ve ritmini düzenleyen melatonin salgılar melatonin ise stresin bağışıklık sistemine olan etkisini bile yok eder. Bu yüzden sporda uykunun önemi oldukça fazladır.

7. Benlik Saygısı

İrade, başlangıçta, bir kişi spor yapmaya karar verdiğinde gösterilmesi gereken şeydir. Her şeyin üstesinden geldikten sonra, daha önce göründüğü gibi, sürdürülemez zorluklar, özgüven ve kendine olan inanç artar!

8. Olumsuzluklardan Kurtulma Aracı

İngiliz bilim adamları yoğun egzersiz yapan bir kişinin saldırganlıktan kurtulmasına ve tüm olumsuz duyguları atmasına yardımcı olduğunu kanıtladı. Eğitimden sonra, kişi sakinleşir, dengeli ve konsantre olur.

9. Yeni Tanıdıklar Sosyal Çevre

Sabahları koşarken, tüm yaşam sevgisiyle karşılaşabilir veya talihli bir arkadaş bulabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli yarışmalara katılan insanlar genellikle arkadaş ve tanıdıklar bulurlar. Yapmış olduğunuz sporla ilgilenen başka insanlarla tanışıp bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.