Evde Basen Eritme Hareketleri

Basen eritme egzersizleri ile kalçalarınızı daha dolgun ve daha sıkı hale getirebilirsiniz. Düzenli basen eritme hareketleri sayesinde kısa sürede formunuzu korumak sizin elinizde. Yoğun tempoda çalışan ve spor salonuna gidemeyen bayanlar, günde 20-30 dakika ayırıp evde basen egzersizlerini uygulayabilirler.

Basenler Nasıl Oluşur?

Basen, Kadınlarda genetik faktörlerin etkisinden, hormon bozukluklarından, sağlıksız yaşam ve hareketsiz yaşam tarzı gibi sebeplerden dolayı kalça ve uyluklarda yağ depolanması için en uygun ortamı oluşturup basenlerin oluşmasını sağlar. Basenler doymuş yağlardan oluşur ve Vücudumuz bu yağları enerjiye çevirmekte zorlanır. Kilo verirken yağların en zor eridiği bölgelerden biri basenlerdir. Basenlerinizden kurtulmak için Evde basen eritme hareketleri uygulayabilirsiniz. Basen eritme yöntemlerinin en başında Sağlıklı beslenme gelmektedir. Eğer basen eritme diyeti uygulamıyorsak sadece spor ile basenlerden kurtulmak imkansız olabilir. Basenleri inceltmek için tüm vücudumuzu bir takım halinde çalıştırmamız gerekir.

Basenler Nasıl Oluşur

Basenler Nasıl Eritilir? 

  • Yaşam Tarzı: Basenleri eritmek için ilk önce yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerekir. Aktif bir yaşam tarzı sağlığımız için çok önemlidir.
  • Sağlıklı beslenmeli ve basenlerin erimesi için yağ yakıcı yiyecekler tüketmeliyiz.
  • Düzenli uyku (Uyku vücudun ritmini ve biyolojik saatini düzenler.) uykunun önemi
  • Egzersiz: Basenleri eritme hareketleri uygulayarak Basenlerin erimesini hızlandırabiliriz.
  • Diyet: Basenleri eritmek istiyorsak mutlaka diyet uygulamamız gerekir.

Evde Basen Eritme Hareketleri

Hareketleri uygularken doğru olmasına dikkat edin. 3. antrenmandan itibaren hareketleri 5 er sayı ile arttırmaya başlayın ve bol bol su tüketin ve bunların yanında kaloriye göre beslenme programı uygulayabilirsiniz. Egzersizlere başlamadan önce mutlaka ısınma ve esneme hareketlerini uygulayın.

Skater

Evde Basen Eritme Hareketleri

Hareketi 3 x 30 saniye uygulayın

Kas dayanıklılığı ve gücünü artıran etkili bir kardiyovasküler harekettir. Bu egzersiz yağ yakımını hızlandırır, kalçaları ve bacakları güçlendirir, koordinasyonu ve dengeyi geliştirir.

Squat Jump

Evde Basen Eritme Hareketleri

Hareketi 3 x 10 tekrar şeklinde uygulayın

Air squat, üst ve alt vücudunuzdaki birkaç kasın aynı anda birlikte çalışmasını gerektiren patlayıcı ve dinamik bir kuvvet antrenmanı egzersizidir. Basenleri eritirken, bacak ve kalça kaslarınızı geliştirmeye yardımcı olur, aynı zamanda vücut genelinde yağ kaybını da desteklemektedir.

Donkey Kicks

Evde Basen Eritme Hareketleri

Hareketi 3 x 15 tekrar olarak uygulayın

Bacaklarınızı geriye doğru kaldırın ve kalçanızın gerildiğini hissedin. Başlangıçta biraz zor gelebilir ama hemen pes etmeyin bir süre sonra sizin için oldukça kolay bir hareket olacaktır. Bir bacağınızı kaldırın 10-15 tekrar yaptıktan sonra sırasıyla diğer kalçanıza uygulayın. İlerleyen süreçte egzersizi direnç bandı ile biraz daha zorlaştırabilir, yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

Sumo Squat

Evde Basen Eritme Hareketleri

3 x 12 tekrar uygulayın

Sumo squat, iç uyluk kaslarının yanı sıra kalça kasları, quads, hamstringler, kalça fleksörleri ve baldırları vurgulayan harika bir alt vücut güç egzersizidir. Hareketi uygularken, ayaklarınız kalça genişliğinden daha geniş olacak şekilde ayakta durun. Ayak bileklerinizi dışa doğru döndürün, bu sayede daha küçük kas gruplarını atlamadan daha kapsamlı ve zaman açısından verimli olmasını sağlamış olacaksınız.

Lateral Band Walking

Evde Basen Eritme Hareketleri

Hareketi 3 X 10 adım olarak her iki tarafa da uygulayın.

Bir lastik bant sayesinde evde kolayca uygulayabileceğiniz pratik bir egzersiz. Lastik ile hareketi uygularken bacak ve kalça kaslarınız biraz daha zorlanır. Bu sayede yağ yakımını ve sıkılaşmayı daha fazla etkilemiş olursunuz. Lastiğin gergin olması bacak ve kalça kaslarınız için daha iyi olacaktır.

Duvar Oturuşu

Evde Basen Eritme Hareketleri

3 x 25 Saniye

Duvara yaslanarak oturma pozisyonu alın ve izometrik bir kasılma ile bacak kaslarınızı güçlendirmeye başlayın.

Kiloların birikmesine ve yağlanmaya en müsait olan bölgelerden biri basen bölgesidir. Basen bölgesinin kalınlaşması oldukça kolay olup incelmesi ise bir o kadar zordur. Yapılan egzersizler kalorileri eritmeye ve vücut yağlarını yakmaya yardımcı olur. Basen bölgesindeki yağları gerçekten eritmek istediğinizi asla unutmayın!

Sağlıklı yaşamak ve daha fit olmak için uygulanması gereken en önemli şeylerden biri sağlıklı beslenmektir. Bazı gıdaların içerikleri yaşam kalitemizi düşürürken, bazıları ise çok daha ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için neler tüketmemiz gerektiği kadar neleri tüketmememiz gerektiğini de bilmemiz gerekir. Asla tüketilmemesi gereken besinler yazımızı okuyarak, sağlığımız için zararlı olan besinler hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.